Norges største parkeringsaktør setter kundeopplevelsen først med prisvinnende teknologi

/en/about-apcoa/press-news/latest-news/article/norges-stoerste-parkeringsaktoer-setter-kundeopplevelsen-foerst-med-prisvinnende-teknologi0-1/

APCOA PARKING Norge vinner prestisjefylt europeisk pris med ny parkeringsteknologi tatt i bruk rundt om i hele Norge.

«Forbedrer brukeropplevelsen betydelig» sier Laila Sønstevold på Oslo City.

 

-Parkering er noe mange som besøker et shoppingsenter må forholde seg til, og det er selvfølgelig noe man ønsker at skal gå raskt og enkelt. Små forbedringer kan ha en veldig stor påvirkning på parkeringsopplevelsen. Ved å ta bort bommene og implementere ny teknologi på Oslo City P-hus, så har vi forbedret brukeropplevelsen med en mer effektiv og forenklet løsning, sier Laila Sønstevold, Senterleder på Oslo City.

 

APCOA vinner europeisk innovasjonspris med egenutviklet løsning

 

APCOA vant i år førsteplass i kategorien «Innovative løsninger innen parkering» ved EPA Awards (European Parking Association) for denne parkeringsteknologien.

To av APCOAs egne eksperter i Norge har vært ansvarlige for utviklingen av parkeringsløsningen. Magnus Bae og Espen Kvalvik sitter på APCOAs kontorer i Nydalen og jobber videre med kreative parkeringsløsninger.

-        Parkeringsbransjen har sett lite utvikling, men de siste ti årene har dette endret seg gjennom videre utvikling av skiltgjenkjenningsteknologi. Flere konkurrenter har valgt å bruke dette som supplement til eksisterende bom anlegg. Vi valgte istedenfor å ta bort bommene og bygge et nytt parkeringssystem som kan gi kundene våre en sømløs parkeringsopplevelse. Og det syns jeg vi har fått til. Etter at man har registrert en bruker i appen vår, trenger man ikke å tenke på noe annet enn å parkere bilen, så gjør appen resten av jobben. Det er veldig gøy å ha funnet en ny løsning som vi ser at fungerer så bra og som bidrar til å drive parkeringsbransjen framover, sier Utviklingssjef Magnus Bae.

Kombinasjonen av utviklernes tekniske ekspertise og bransjekunnskap har vært avgjørende for kvaliteten og verdien av produktet.

Norsk marked tar godt imot nye teknologier

 

Dette er den største utrullingen av ANPR basert parkeringssystem i hele Europa, til over 130 av APCOAs norske parkeringsområder.

-        Gode brukeropplevelser handler om enkle grensesnitt med få klikk. Dette er en super praktisk løsning som man verken trenger å forholde seg til eller bruke fra dag til dag. Den fungerer automatisk i bakgrunnen i hverdagen. Det har vært moro å se hvor godt løsningen fungerer i praksis, både fra et teknologisk ståsted, men også basert på tilbakemeldinger fra våre brukere og villigheten fra våre samarbeidspartnere til å adoptere ny teknologi.

 Løsningen vår har et spennende potensial fremover som jeg tror blir utrolig kult å jobbe med, spesielt med tanke på nye teknologier og tjenester som f.eks. "smarte" biler, stedstjenester, og bilkollektivtjenester. Jeg er ikke i tvil om at løsningene vi lager er riktig vei å gå for å kunne håndtere trafikkbildet de neste tiårene og miljøutfordringene som vi står ovenfor, opplyser seniorutvikler Espen Kvalvik.

Denne løsningen er del av en langsiktig investering for å tilpasse parkeringsområdene til selvkjørende kjøretøy, noe som forventes at kommer til å være en standard del av trafikkbildet i framtiden. Gjennom mer effektive og sømløse parkeringsordninger vil Norge erfare mindre utslipp i byer ved å redusere trafikkvolumet, da dette vil kutte ned på tiden brukt på å lete etter parkering.

 

Om APCOA

APCOA PARKING Norway AS er en del av Europas største parkeringsselskap. Vi forvalter 1200 parkeringsområder i hele landet. Produktene våre skreddersys til den enkelte kunde og vi har erfaring og kunnskap innenfor alle sektorer (lufthavn, sykehus, p-hus, hotell og konferanse, kjøpesenter, innfartsparkering, bykjerner, on-street og off-street).  Med vår forretningsmodell er vi den pålitelige partneren som maksimerer verdien for private og offentlige eiendomseiere.

Via vår digitale plattform APCOA FLOW kobler vi parkeringshus- og områder med kunder, partnere og deres kjøretøy. Basert på denne teknologien, forvandler vi våre parkeringsplasser til mobilitets hub, og tilbyr innovative tjenester som muliggjør en mer praktisk hverdag. Dette har også fordeler for miljøet: med våre digitale tjenester og vårt intelligente Traffic Management System, bidrar vi aktivt til reduksjon av utslipp i byer ved å redusere trafikkvolumet for de som søker etter parkering. Ved å koble sammen parkering og mobilitet, er APCOA posisjonert for å bli en integrert del av Smarte byer. We Connect Parking and Mobility.

www.apcoa.no

Back