Ny toppledelse styrer APCOA inn i videre vekstfase

/om-apcoa/presse-nyheter/siste-nyheter/artikler/ny-toppledelse-styrer-apcoa-inn-i-videre-vekstfase-1/

Philippe Op de Beeck tiltrer som CEO 4. april 2016

Steffen Bätjer tiltrer som CFO 1. mars 2016

Tidligere CEO Ralf Bender støtter APCOA som seniorrådgiver

APCOA Parking Group, Europas ledende parkeringsleverandør, har utnevnt Philippe Op de Beeck (54) som ny CEO. I tillegg har Steffen Bätjer (46) blitt utnevnt som CFO fra og med 1. mars 2016.

Op de Beeck tiltrer 4. april og bringer med seg 25 års erfaring fra europeiske og globale selskaper. Han kommer fra det internasjonale cateringselskapet Compass Group og rollen som konsernsjef for Asia Pacific. Før dette hadde han to år i en tilsvarende rolle for Europaregionen. Tidligere var Op de Beeck EMEA president i Gategroup som selger tjenester til flyselskaper. Han var også visepresident i automatiseringsprodusenten Swisslog. Han har hatt ledende roller i Renault Credit International, Axus International, Hertz Rent a Car og Unilever. Op de Beeck har bred erfaring med å lede selskaper i tjenestesektoren. Ved å fremheve det fulle potensialet i produktene har hans resultater gjentatte ganger vist lønnsom vekst i forretningsmodeller som drives av kontraktsnæringsvirksomhet. 

Bätjer kommer fra den globale og ledende energi leverandøren TECHEM etter å ha tilbrakt over seks år som CFO der. Før hans tid i TECHEM, hadde han ledende finansstillinger i WestLB og Universal Music. Han startet sin karriere hos konsulentselskapet McKinsley & Co. Bätjers erfaring fra kontraktsnæringsvirksomheter, supplert med en sterk kommersiell, strategisk og analytisk kompetanse, er perfekt egnet for å bistå APCOA med å levere sin strategiske vekstplan.

Nick Buckles, styreleder i APCOA, sier: "Vi er glade for å ønske Philippe Op de Beeck og Steffen Bätjer velkommen til APCOA. Philippe har vist de evner som kreves for å drive eksepsjonelle resultater. Han skaper strategisk klarhet, kommersialisering og kundefokus i tillegg til en disiplinert utførelse. Steffen viser dokumenterte resultater fra å levere utmerkede drift og forretningstransformasjoner i kontraktsvirksomheter. Vi tror at deres samlede erfaring fra ledende tjenesteleverandører og kontraktsnæringsorganisasjoner vil sikre at APCOA fortsetter å være europeisk industrileder, og sikre levering av våre strategiske mål."

Philippe Op de Beeck forteller: "Jeg er glad for å begynne i APCOA som CEO og bidra med min erfaring til å styrke selskapet ytterligere. Virksomheten er godt posisjonert for å fange opp nye muligheter, og jeg er overbevist om at vi har team og ressurser til å få et større fotfeste i våre kjerneeuropeiske markeder. Jeg ser frem til å jobbe med APCOA teamet og ta selskapet til neste steg i utviklingen."

Buckles legger til: "Vi takker avtrappende CEO Ralf Bender og CFO Nicolas Reinhart for deres viktige roller og deres bidrag til å opprettholde stabil plattform og sterke resultater som APCOA har sett i løpet av det siste året. Vi er takknemlige for at Ralf vil forbli involvert som en seniorrådgiver i APCOA, og at selskapet vil fortsette å dra nytte av hans erfaring. Nicolas vil forbli i selskapet frem til slutten av mars, noe som sikrer oss en jevn overlevering til den nye ledergruppen."

Ralf Bender sier: "Etter en vellykket rekapitalisering av APCOA i 2014 og fullføringen av den operasjonelle turnarounden i fjor, overlever jeg en solid plattform klar for videre vekst til Philippe Op de Beeck. Etter å ha navigert selskapet de siste fem og et halvt årene, er jeg nå klar til å møte nye entreprenørutfordringer. Samtidig er jeg glad for å kunne fortsette i APCOA og støtte selskapet som seniorrådgiver i tiden fremover."

Siden restruktureringen i 2014, har APCOA hatt solid vekst i omsetning, lønnsomhet og kontantstrøm. I 2015 økte EBITDA med ca. 7% til ca. 59 millioner euro, mens EBIT økte med 20% til mer enn 35 millioner euro. Ved utgangen av 2015 hadde selskapet en sunn kontantbeholdning på mer enn 50 millioner euro.

Tilbake