Behandling av personopplysninger

APCOA NORWAY AS behandler personopplysninger for å kunne levere og administrere parkeringstjenester til våre kunder gjennom våre ulike plattformer. Nedenfor finner du informasjon om personopplysninger som samles inn når vi er i kontakt med deg, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Behandlingsansvarlig

Det er APCOA PARKING NORWAY AS (ved Adm. Dir.) som har ansvaret for, og som er behandlingsansvarlig for APCOA Norges behandling av personopplysninger.

Kontaktinformasjonen til APCOA PARKING NORWAY AS er:

Adresse: Postboks 4754 Nydalen

E-post:  kundesenter[at]apcoa.no

Telefon: 22 05 75 00

Org.nr.: 929 292 065

Dersom du har spørsmål om dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på kundesenter[at]apcoa.no.

Hvorfor vi samler inn personopplysninger

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg.

Vi samler personopplysninger til formålene angitt her:

  • For å kunne levere våre parkeringstjenester (abonnement eller leie av en parkeringsplass). Behandlingen skjer på grunnlag av en avtale med deg.
  • For å kunne opprette profil i APCOA FLOW-appen
  • For å sende ut markedsføring. Behandlingen skjer på grunnlag av samtykke gitt av deg.
  • Ved utstedelse av kontrollsanksjon. Vi behandler da dine personopplysninger kun slik som loven tillater oss det og slik at vi kan kreve inndrivelse. Behandlingen skjer på bakgrunn vår oppfyllelse av avtale med deg og vår berettigede interesse.
  • Vi benytter videoovervåking på enkelte parkeringsområder for å ivareta sikkerheten på området og for å kunne forhindre tyveri og hærverk. Behandlingen skjer på bakgrunn vår oppfyllelse av avtale med deg og vår berettigede interesse.
  • For kundeserviceformål behandler vi informasjonen i henvendelser som kommer inn til oss.
  • For å få informasjon om bruk av våre nettsider og for å kunne utføre målrettet markedsføring benytter vi informasjonskapsler (cookies). Behandlingen skjer på grunnlag av vår berettigete interesse og/eller samtykke gitt av deg.   

Hvilke opplysninger vi samler inn

Personopplysningene som behandles til de angitte formålene er for et hvert tilfelle begrenset til det som er nødvendig til å kunne oppfylle formålet de er samlet inn for. Hvile opplysninger som behandles vil være avhengig av innholdet i ditt kundeforhold med oss.

Vi kan behandle følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • e-postadresse
  • Registreringsnummer
  • Betalingsinformasjon
  • Ordre- og kjøpshistorikk
  • Fotografier av kjøretøy (ved kontrollsanksjon og ved inn- og utpassering i anlegg med skiltgjenkjenning)
  • Henvendelser til kundeservice og eventuelle klager på kontrollavgifter
  • Opptak fra videoovervåkning

Deling av personopplysninger

Vi deler ikke personopplysningene dine med andre med mindre vi har et lovlig grunnlag for dette. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

Vi kan dele dine personopplysninger i følgende tilfeller:

  • Med tredjepartsleverandører som utfører oppgaver eller arbeid på vegne av eller instruks fra oss, slik som f.eks. systemleverandører og leverandør av betalingstjenester. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen.
  • Med tredjeparter, når dette er nødvendig for å kunne levere våre tjenester i henhold til avtalen med deg eller for å forfølge vår berettiget interesse, som f.eks. der et betalingskrav sendes til inndrivelse.
  • Med offentlig myndighet når det er påkrevd i henhold til lov eller rettskraftig vedtak fra myndighet.

Dine opplysninger kan i noen tilfeller overføres til samarbeidspartnere eller andre parter som befinner seg utenfor EU/EØS-området. Vi tar da nødvendige forholdsregler for å sikre at opplysningene beskyttes i tråd med gjeldende personopplysningsregelverk.

Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. 

 

Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt, slik at opplysninger vil bli slettet etter at parkeringen er betalt og klagefristen er utløpt. 

 

Opplysninger vi behandler på bakgrunn av ditt samtykke slettes hvis du trekker tilbake ditt samtykke.

 

I enkelte tilfeller kan vi beholde opplysninger utover dette der det er nødvendig for å ivareta vår interesse i en klagesak eller vi er pålagt det etter regnskaps- og bokføringslovgivningen.

Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet.

For å ta i bruk dine rettigheter må du kontakte vårt kundesenter på kundesenter[at]apcoa.no

Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg - og ikke noen som gir seg ut for å være deg.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å endre dine markedsføringsinnstillinger i vår app.

Informasjonskapsler (cookies)

Vi benytter oss av informasjonskapsler (cookies) og lignende teknologier når du besøker våre nettsider.

Vi benytter informasjonskapsler for brukerstatistikk, for å tilpasse nettsidene ovenfor våre besøkende samt for å huske besøkendes brukerpreferanser. Informasjonen brukes til å få websidene til å fungere mer effektivt, samt til å gi oss forretnings- og markedsføringsinformasjon.

Vi benytter i tillegg også informasjonskapsler til markedsføringsformål for å kunne vise deg annonser som kan være aktuelle på andre nettsider du besøker. Slike cookies er plassert på nettstedet vårt av et tredjeparts annonsenettverk, herunder Facebook og Google, på vegne av oss og med vår tillatelse.

Informasjonskapslene kan dele informasjon om navigasjon på nettsiden, hva du har kjøpt, tidspunktet for kjøpet og IP-adresse og nettleser til annonsenettverket.

Annonsenettverkene kan da koble aktiviteten på vår nettside mot din brukerkonto når du er innlogget på deres plattformer.

Hensikten med aktiviteten er å kunne tilby våre kunder brukertilpasset og relevant annonsering.

Du kan lett deaktivere cookies på våre nettsider (bortsett fra nødvendige cookies) ved å gå til våre innstillinger for bruk av informasjonskapsler eller ved å velge dette bort ved å endre innstillinger i dine nettlesere.

Du kan også slette cookies som har blitt lagret på din enhet. Dette gjør du via menyen i nettleseren din. Hvordan dette gjøres, avhenger av nettleseren din.

Hvis du velger å slå av cookies i nettleseren din, vil din aktivitet på nett ikke bli registrert. Du skal være oppmerksom på at når du slår av cookies, vil du også automatisk velge bort en del av websidens funksjonalitet, og siden vil kanskje ikke fungere optimalt.

Kontakt / klager

Ved henvendelser angående vår behandling av personopplysninger kan du kontakte vårt kundesenterellersende oss en e-post på kundesenter[at]apcoa.no.

Du har også rett til å klage på vår behandling av personopplysninger til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider:  www.datatilsynet.no .

 

Endringer

Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her. Oppdatert informasjon om vår behandling av personopplysninger skal alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside.  

Kontakt oss

Vedrørende henvendelser til innhold på denne nettsiden, kontakt vårt kundesenter.