P-hus Kongsberg Sykehus

Contact

Drammensveien 4
, 3612 Kongsberg

Åpningstid

Man - Søn
Alltid åpent

Tjenester

APCOA FLOW

Beskrivelse

Parkering ved Kongsberg sykehus

Generell info

Det er parkeringsmuligheter for besøkende ved hovedinngangen til sykehuset, samt foran Kongsberg distriktpsykiatrisk senter (KDPS) og på parkeringsplassen nedenfor legevakten.

Alternativ parkering

Hvis du ikke finner ledig parkeringsplass ved sykehuset, så ligger det to parkeringsområder tilknyttet Sildatomta. Det er ett P-hus under hele kjøpesenteret (skiltgjenkjenning), og en uteparkering (området uten skiltgjenkjenning) foran hotellet. På begge steder kan du benytte samme betalingsapp (APCOA FLOW) som på sykehuset sine p-områder. Raskeste vei fra parkeringen er utgang opp fra hotellet og følg undergang under togskinnene.

Se mer informasjon på apcoa.no/Sølvparken


Parkeringstid

Hvor lenge du kan stå parkert varier fra 15 minutter opp til 5 timer. Se skiltingen der du parkerer.

De vanlige parkeringsplassene langs fasaden ved sykehusets hovedinngang er kun for rask av- og påstigning. Derfor er det kun lov å stå 15 minutter på disse plassene. HC-plassene som også ligger i nærheten av hovedinngangen er det ikke slik tidsrestriksjon på.

Ved akuttmottaket er det egen regulering med parkering uten betaling i inntil én time for akutte nødstilfeller.

Betaling

Det er mulig å betale med både kort, kontanter og appen APCOA FLOW.

På Kongsberg sykehus vil det både være områder med skiltgjenkjenning, men også områder uten skiltgjenkjenning hvor du starter parkeringen selv.

Parkering med skiltgjenkjenning

Du trenger ikke å foreta deg noe ved ankomst, ditt bilskilt registreres automatisk ved innkjøring. Betal parkering ved avreise eller innen 48t etter utkjøring på følgende måter:

  • App:

Last ned APCOA FLOW appen, registrer profil og huk av for automatisk trekk under «mine kjøretøy», så trenger du ikke tenke på betalingen. Merk! Parkeringen er synlig ETTER utkjøring. Vi anbefaler å registrere deg i appen med engang slik at parkeringen og betalingen går automatisk.

  • Web:

Betal med kort på nettsiden flow.apcoa.no. Betal innen 48 timer etter utkjøring, så slipper du faktura. 

  • Automat:

Tast inn registreringsnummer og betal på automat før utkjøring. ​

  • Faktura:

Hvis du ikke foretar deg noe, vil du motta en faktura i posten for parkert tid utover gratistiden. Administrasjonsgebyr vil tilkomme.

Parkering på områder uten skiltgjenkjenning

Her må parkeringen startes enten ved å bruke automat (forskuddsbetaling) eller via appen APCOA FLOW.

Vi anbefaler bruk av appen, da du også kan utvide parkeringstiden enkelt fra der du er, uten å måtte gå tilbake til parkeringsområdet. Når du skal dra, så stopper du parkeringen også enkelt i appen. Du starter parkering i appen ved å oppgi en firesifret takstgruppe som du finner på automaten eller skilting på området.

Tidsrommet for avgiftsparkering og prisen på parkeringsplassen varierer utfra om du står på parkeringsplass fra APCOA PARKING eller kommunen. På sykehusets parkeringsplasser er det regulert parkeringstid og kostnad i perioden fra kl. 06:00 til kl. 19:00. Se skiltingen og info på automatene for plassen du skal parkere på.

Mer info om priser for parkering på Kongsberg sykehus sine parkeringsområder finner du på automat på stedet eller i appen APCOA FLOW.

Mer info om priser for parkering på kommunale parkeringsplasser finner du på Kongsberg kommunes nettsted

NB! Det er egne ordninger for ansatte, som finner info om dette på intranettet i Vestre Viken.

Kontrollavgift (parkeringsbot)

Parkering utenfor områder som er merket som parkeringsplass er forbudt og ilegges kontrollavgift umiddelbart. Dette gjelder døgnet rundt, hele året.

Mottar du en kontrollavgift du er uenig i må du gå inn på kontrollavgift.no eller kommunen​ ​avhengig av hvem som er ansvarlig for parkeringen på området du har parkert på. Du skal ikke kontakte sykehuset eller Vestre Viken. Se skilt på stedet for hvem som er ansvarlig for parkeringsplassen.

El-bil parkering

Pasienter og besøkende ved Kongsberg sykehus har ikke tilgang til parkeringsplass med ladestasjon for el-bil og det er ikke gratis parkering for el-biler på de vanlige parkeringsplassene.

Handikapp-parkering

Det er tre plasser merket for HC-parkering ved hovedinngangen og to ved Kongsberg distriktpsykiatriske senter (KDPS).

Parkering på HC-plass forutsetter at du har gyldig oblat fra kommunen synlig i frontruten.

Parkering er gratis på plasser merket med HC dersom du er bevegelseshemmet og har gyldig og synlig oblat.

Dersom det ikke er ledig HC-plass trenger du ikke betale for parkering på vanlig parkeringsplass, så lenge du er bevegelseshemmet og har gyldig oblat fra kommunen synlig i frontruten.

Blodgivere

Langs med modulbrakken ved sykehuset er det reservert to parkeringsplasser for blodgivere. Plassene er merket med skilt.

Blodgivere oppgir bilnummer hos Servicetorget / Resepsjonen, eller registrerer seg i parkeringskiosken på laboratoriet for gratis parkering. Registreringen skjer elektronisk og du mottar ikke noe parkeringsbevis for blodgivere fordi registreringen ligger inne i parkeringssystemet for de som kontrollerer parkeringsplassene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjenester

APCOA FLOW

Parkering i nærheten

Bekkedokk 3

Alltid åpent, Utendørs

Sølvparken Ute

Alltid åpent, Utendørs