Innfører miljørabatt på flyplassparkering

/om-apcoa/presse-nyheter/siste-nyheter/artikler/innfoerer-miljoerabatt-paa-flyplassparkering/

Parkeringsselskapet APCOA har innført miljørabatt ved Avinors flyplasser i Bergen, Stavanger og Trondheim. Hensikten er å oppmuntre til bruk av elektriske kjøretøy og redusere CO2-avtrykket ved lufthavnene.

Rabatten, som er 10 prosent, gis til alle biler som har standard elbilskilt, kjennetegnet ved bokstavkombinasjoner som EL, EK, EV eller lignende. Ved forhåndsbestilling vil parkerende fortsatt nyte godt av egne fordelaktige priser. 

Benytter skiltgjenkjenningsteknologi

Initiativet er en del av APCOAs engasjement for bærekraft og er allerede implementert ved flere av selskapets områder. Ordningen innebærer at selskapets kamerateknologi gjenkjenner bilenes registreringsnumre ved innkjøring og utkjøring, og automatisk reduserer prisen.  

"Avinor og APCOA har en felles målsetning om å redusere CO2-utslippene knyttet til reise og transportvirksomhet. Vi er derfor glade for å kunne samarbeide om dette klimatiltaket og bidra med å redusere klimautslippene til reisende gjennom parkeringsområdene våre, sier kommersiell direktør i APCOA, Jan Arve Kaldheim."

Felles målsetning om grønnere transport

Når ordningen lanseres ved nevnte lufthavner, vil den gjelde for 3800 parkeringsplasser ved både Værnes i Trondheim, like mange plasser ved Sola i Stavanger og over 5000 parkeringsplasser ved Flesland i Bergen. 

"Avinor ønsker å bidra til den grønne omstillingen ved å insentivere bruken av elbil, både gjennom dette og ved at vi utvider ladeparken ved våre lufthavner, sier kommersiell direktør i Avinor, Christian Øgaarden".

Belønning virker 

Miljørabatter er et kjent tiltak for å øke andelen elbiler på norske veier, blant annet i bomringene. En oversikt fra Elbilforeningen i desember 2023 viste at det er en klar sammenheng mellom denne typen økonomiske intensiver og bruken av elbil. Kaldheim utelukker ikke at APCOA vil innføre miljørabatt på enda flere av sine lokasjoner. 

"Vi forvalter nå 1200 parkeringsområder over hele landet, på vegne av våre oppdragsgivere. Det er klart vi vil gjøre en vurdering og se om dette kan være et aktuelt tiltak flere steder enn ved lufthavnene, sier Kaldheim". 

Lad bilen med god samvittighet 

Mer er operatør for lading på Avinor sine flyplasser, og høsten 2023 inngikk Mer og APCOA et samarbeid. Når man kommer til lufthavnen er det mange som lurer på om det er greit å plugge i laderen når de langtidsparkerer ved lufthavnene - og det er det.  

"I Mer er vi opptatt av å tilby ladetjenester som kundene vil ha, og er behovet strøm på batteriet, ja så oppfordrer vi kundene til å benytte seg av normallading uavhengig av hvor lenge de er borte. Det sier markeds- og kommunikasjonssjef i Mer, Tone Tversland". 

Dessuten kan det være fint å vite at ved lading på langtidsparkering, betaler man kun for den ladingen man faktisk mottar. Så til dere som parkerer på disse tre flyplassene er det bare å lade så lenge du behøver og gjør det med god samvittighet. Du sparer nemlig både tid, penger og miljø! 

Tilbake