Norges største parkeringsoperatør og start-up lanserer smarte og trygge sykkelskap i Oslo

/om-apcoa/presse-nyheter/siste-nyheter/artikler/norges-stoerste-parkeringsoperatoer-og-start-up-lanserer-smarte-og-trygge-sykkelskap-i-oslo-1/

Et banebrytende samarbeid åpner opp for trygg sykkelparkering midt på Majorstuen T-bane. I en omfattende mobilitetssatsning vil APCOA PARKING også gjøre sykkelen til et mer attraktivt transportalternativ – og det er her den verdensledende teknologien fra oppstartsbedriften Bikely er helt essensiell.

APCOA tilgjengeliggjør ny teknologi for Oslos innbyggere

Aldri har det vært så mange kostbare sykler på gatene i Oslo. Elsykkelboom har gjort sykkeltyveri til et stort samfunnsproblem[1]. Pandemien har lagt store begrensninger på offentlig transport, og sykkelen har styrket sin posisjon som et svært attraktivt framkomstmiddel. Dessverre fører mangelen på trygg sykkelparkering til at mange velger bort sykkelen som transportmiddel[2]. Dette vil APCOA gjøre noe med.

I tråd med byutviklingsplaner og endringer i samfunnet generelt, vil APCOA med sin Urban Hubs satsning ta en aktiv rolle for å jobbe mot flere bærekraftige løsninger for parkeringsområder.

  • Som en start, ønsker vi syklistene velkommen tilbake til sentrum med en Bikely boks midt på Majorstuen T-bane. Vi bytter ut 3 bilparkeringsplasser til fordel for 10 trygge sykkelparkeringer. Her kan syklistene parkere uten å bekymre seg for sykkeltyveri. Dette hadde vært vanskelig uten vårt samarbeid med Bikely, sier Victoria Ringen i APCOA.

Trygg sykkelparkering midt på Majorstuen

Fra landets største sykkelby Trondheim (2019) kommer verdensledende teknologi innen trygg og smart sykkelparkering. Med trønderske Bikely får syklisten tilgang til et dedikert sykkelskap via app. Aldri har det vært enklere og tryggere å parkere sykkelen, da appen tilbyr forhåndsbooking og tilgang uten mellomledd eller tidsbegrensning. I appen ser du alle tilgjengelige sykkelskap i sanntid.

Med APCOA blir teknologien også tilgjengelig for innbyggerne i Oslo. For 10 kr. timen får syklisten tilgang til et sykkelskap med plass til både sekk, handleposer og hjelm. Sykkellåsen kan fint legges igjen hjemme!

  • Endelig er markedets tryggeste sykkelparkering også tilgjengelig innenfor Ring 1. APCOA har åpnet opp dører som har vært stengt for oss fram til nå. Dette har vi jobbet hardt og lenge for, sier gründer og daglig leder Hallvar Bergh i Bikely.

Plasseringen er velegnet både for de som besøker Majorstuen og Bogstadveien, men også de som skal andre steder i byen. Nå kan alle sykle til Majorstuen t-bane, parkere sykkelen trygt i ett av sykkelskapene, ta kollektivt videre eller benytte seg av tilbudet for bildeling som også finnes på P-området. Blir løsningen fra Bikely like populær som elsykkelen for innbyggerne i Oslo, er sykkelskap spådd en lysende framtid. APCOA har planer om sykkelskap på flere lokasjoner dersom prosjektet blir tatt godt i mot.

Dette er et klart tegn på at APCOA satser på miljøvennlig transport. Sykkelskapene er et ledd i bedriftens Urban Hubs konsept som gjør nye mobilitetsløsninger tilgjengelig for kundene.

Bikely har fra før av levert trygg og smart sykkelparkering til 14 norske kommuner. Samarbeidet med APCOA har vært inngangsporten til innbyggerne i Oslo, og målet er rask utrulling til flere lokasjoner i Norges største byer. 

Tilbake